Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sol kan slockna

 

sol kan slockna 

mitt framför dig

 

sol lyste klar 

sol gav värme

 

det fanns gott om mat

och sånger för barnen

 

de vuxna kände lekfullhet

fann kraft att ta hand om

 

så kom tiden att förändras 

mörkret dök upp över allt

 

sol kan slockna

mitt framför dig

 

solen försökte stråla klarare

för att övervinna skuggornas

mörker så tjockt kvävande

 

men inget hjälpte hur solen än försökte 

 

sol kan slockna

mitt framför dig

 

barnen sjöng gråtvisor till tröst

vuxna bunkrade solmogna frukter

men en dag var bara mörker kvar

 

sol hade slocknat

mitt framför dem

 

svaga susade träden

tystnade gjorde ängen

insekterna bara dog

 

vattnet förgiftades och haven frös till is

allt som fanns kvar var bara ett mörker

hjärtat slutade nästan att slå i kroppen

 

sol kan slockna

mitt framför dig

 

men kunde hopp tändas i mörkret

fanns där en strimma av ljus kvar?

vem skulle ge sig ut att hitta ljuset

 

barnen ville kämpa vuxna ville ej

barnen vill hitta glöden vuxna sa nej

barnen uppfann lösningar vilken grej

de vuxna svarade detta nej inget för mej

 

solen slocknade i barnens bröst

 

tystnaden kom...

och ljuset återvände aldrig

 

sol kan slockna

mitt framför dig

 

vad du än gör låt solen skina klar

skina klar i ditt sinne dyre poet och vän!

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-02-09 20:53



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Låt ej mörkret ta makten, kämpa för ljusets kraft!
2021-02-10

    Lena Staaf VIP
Ser denna dikt som att ta vara på det goda, inte tillåta mörka krafter att bre ut sig. Och att vi behöver lyssna på barnen som ofta är klokare än vi.
2021-02-10

  Blomma-Stjärna VIP
En vacker saga som talar för att värna om det goda varma ljuset och ge näring åt engagemang och hoppfullhet
Bokmärker
2021-02-09

  Peter G VIP
Det finns en stråle sol åt alla! släck inte ljuset i barnens hjärtan! låt solen skina i våra sinnen och ge oss liv och hopp!

Väldigt fin saga med ett fint budskap!
2021-02-09

  AiA Maria den fria

Sätt ej ljuset under skeppan
Tillåta var och en lysa
belyser ditt ljus
i berörande
solstrålens
textrader


Tack!
2021-02-09

  Sparvögat VIP
Så fint om ljusets och solens kraft och betydelse...
2021-02-09

  Kajan VIP
Värna ljuset, ta inte det för givet är budskapet som blir kvar efter läsning.
2021-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP