Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (541)


NÄR JOURNALISTIKEN BLIR ETT SJÄLVÄNDAMÅL

Han kunde konsten använda sin
egen image som uttryck för värld-
dens tillstånd,Hunter S Thompson
( 1937-2005 ) inte minst i sin egen
designade sk," Gonzo-journalistik "
där en subjektiv känsla motsätter
sig en objektiv realitet, till förmån
för en godtycklig sanning vilken
gynnar förverkligandet av sin egna
uppfattning.

Thompsons Walraffande i Hells
Angels vars autentiska infiltration
skulle utgöra en dokumentation av
dessa outlaws kan med fog antas
vara uppgjord, för att inte myndig-
heterna skulle komma för nära, för
om han hade avslöjat något olämp-
ligt, skulle han aldrig behövt begå
självmord, då Hells angels istället
hade löst hans problem.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2021-02-09 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP