Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om fjärilen

En fjäril som flyger i motvind
kämpar för att komma framåt.
Trots en vacker täckning på vingarna
blir det inte lättare att flyga.
Motvinden är där och för att motvinden ska bytas till medvind
krävs att fjärilen vänder. Det går snabbt i medvinden
men fjärilen vill inte bakåt.
Den vill framåt mot motvinden.
Om nu vinden vänder färgas fjärilens vingar till framgång.
Men åt vilket håll blåser vinden?
Svaret är att vinden blåser dit den vill.
Den vill till nästa destination.
Med eller utan fjärilen.

©Andreas Johansson




Fri vers av AndreasJohansson
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-10 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndreasJohansson