Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
It must have been love


Det blir aldrig bra

I dessa tabeller
blir jag vilse
Jag vill hämnas
intensivt

Förlorat livet
framför skärmen
genom andra
män’skors liv

Det blir aldrig bra
om du står och väntar
på en plats med stark trafik

Det blir aldrig bra
om du dricker visdom
ur en flaska med absint

Korridorer
av falska frågor
som ger dunkla
dolda svar

Hur vi mår är
det som duger
det som varar
några da’r

Det blir aldrig bra
om du springer vilse
i en gigantisk labyrint

Det blir aldrig bra
om du inte inser
att du bor i en fabrik

Framför teven
står en soffa
av en missad
identitet

Över världen
finns ett skimmer
av en förlorad
möjlighet

Det blir aldrig bra
om du springer vilse
i en gigantisk labyrint

Det blir aldrig bra
om du dricker visdom
ur en flaska med absint




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-10 07:18



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
En viktig text, som med fint flyt ställer oss att söka det som blir bra, det som känns rätt istället för att förneka sanningen eller söka tröst i dåliga substitut för ett levande liv.
2021-02-12

  Staffan Nilsson

"Det blir aldrig bra
om du inte inser
att du bor i en fabrik"
Som absint!
Men vart ska vi ta vägen om vi är in love?

2021-02-10

    Lena Staaf VIP
Vacker och melodisk text om ödslighet och ensamhet.
2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP