Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smågangsters

 

 

de håller till i stadens centrum

busar, strular, väsnas

kastar grova könsord till kvinnor

en av dem tog tag i en kvinnas bak

kommer i slagsmål med varann

dom är bara tio år

 

är detta den nya generationen som ska ta över?

bäva måtte det vuxna folket

vem ska mota Olle i grind?

vad har de för föräldrar egentligen?

ska andra uppfostra deras barn?

 

"fri uppfostran" var det på -70talet

nu är det ingen uppfostran alls

skaffa barn går an

men inte att uppfostra dem

 

nä, fy för den lede!

om dessa barn ska ta över

vem vill ha dessa i ledande positioner?

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Öknens Ros VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-10 11:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Äh, säger som Ekborg en gång sa: Bunt ihop och slå ihjäl dom.
2021-02-13

  Kungskobran VIP
De blir som Donald Trumph om de får makten
2021-02-10

    Lena Staaf VIP
Här måste vuxenvärlden vara enig och hjälpas åt. En del föräldrar orkar inte riktigt vara föräldrar, då måste de få stöd. Och vuxenvärlden måste visa på alla sätt att sånt där bus inte är acceptabelt, inte bara titta åt andra hållet.
2021-02-10

  AiA Maria den fria


Viktigt belysande!

Behov av uppmärksamhet
ja av att synas tar de
vägar som ”fungerar”
Om ingen ser mig
för den jag är
blir det bättre
att om möjligt
åtminstone
”höras”
trots negation

Tack!
2021-02-10

  Feliaxel VIP
Skrämmande utveckling i vårt samhälle
2021-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Det är skrämmande, undrar hur det blir när dom blir vuxna!
2021-02-10

    ej medlem längre
Lil uzi vert har opererat en diamant i pannan det är den nya generationen
2021-02-10

  Sparvögat VIP
En dyster framtid men hoppas det finns räddning i andra barns ögon ...
2021-02-10

  Solstrale VIP
Ja att mota Olle i grind, är allas ansvar, rya till kan visst funka, men som sagt föräldrar behöver stöd att fostra sina barn, i alla tider har nog detta varit en stötesten... Civilkurage i all ära men fostran är jätte jätte viktig! Ser ju egna barn och barnbarn att det fungerar när man ger kärlek, och lär ut kärlek!

En text som väcker och berör! Den skapar debatt och får oss att vilja ta tag i frågor viktiga för vår samtid!
2021-02-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja det är frågan, uppför sig som svin vid tio, misshandlar vid femton får inga straff...det är vår framtid.
2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP