Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen med vita skjortan

Sedan frågade en vän till mig efter Belsebub, alltså 0 Nollan som av Gud förpassats från himmelriket. I en omkullkastad ordning som ett exempel på en modern version måste hon (!) väl ha välkomnats av himmelska makter till Pärleporten, men inte längre, eftersom hon förblev okristligt ogift och ensamstående.
Nå, vem är nu denne Belsebub?
Nån, ingen människa utan en ond förgörande vind.
Eller den andre. När han blir trött vill han vinna på trav och när han är arg spricker skjortan upp som löven på träden och knappen trillar ur. Han har glömt hur man syr i skjortknappar och han visar genast en bister uppsyn. Men gamla Nanny skulle ha visat honom och velat honom väl med orden om självrespekt att det är viktigt att respektera sig själv. Att han inte alls behöver vara så arg utan tycka om sig lite istället.
Häromdagen sa han att den vita skjortan var alldeles ny och att han blev riktigt less på sin ilska. Då beslutade han sig för att gå på dans, bugg eller nåt liknande, och då skulle han få dansa med en vacker kvinna, som ser på honom med vördnad och respekt.
Då berättade hon: - Vi har ju redan dansat.
Sjömannen lyfte på kistlocket och sa att min manlige danspartner, alltså du, var lite sur för att folk trampar mig Henne på tårna.
Nej, så ska ingen behöva ha det.

Förresten är det inte svårt att sy i en knapp i en skjorta. Man tar fram en synål och en vit sytråd, knyter en knut i enda änden med enkel eller dubbel tråd och syr in från avigsidan, där knappen ska sitta och passa med rätt knapphål.
Fäster sedan knappen på rätsidan. Sedan syr man i knappen i knappens hål och genom tyget från rätsida till avigsida. Slutligen fäster du tråden på avigsidan och klipper av tråden. Knappen sitter fastsydd. Trist, men bra att kunna sy i en knapp.




Prosa av frun
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-10 15:27



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Gillar denna lek med filmer från Hollywood som radar schabloner om män och kvinnor, ont och gott.
Sista stycket tar ner ner schablonerna brutalt!

2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

frun