Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild; ULJO


Gulnäbbar

Tidig morgon
fåglarna är här
söker i kylan
frön och nötter
ett äpple i snöre
så sött och gott
inget för Kajan
med stora fötter

Rönnen i backen
är gulnäbbens revir
ingen kommer nära
grenarna är hans
frukter och nötter
bara till en enda
den som är för nära
har inte en chans

Tidig är morgonen
snö på marken
flingor i luften
faller så stilla ner
damen i stugan
ger mat till de små
äpplen i klyftor
gulnäbben allt ser

Rönnen i backen
där väntas våren
gulnäbben i toppen
ger av sin ballad
Koltrastens sång
sprids över nejden
vackert och länge
tills träden får blad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 658 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-15 07:05



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
levande beskriven koltrast - bilden förstärker texten - så fint så!
2021-02-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om denna underbara skönsjungande pippi, som håller sig framme när mat erbjuds.
2021-02-15

  Eva Langrath VIP
Fin text med fågelmöten och fågelsång .
2021-02-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturens liv fyller oss
med sin giv så jag
säger bara: Naturen
ur Din källa alltid ös
var alltid så generös
då får ju ULJO till
sin bästa diktardrill
och sen kommer mer...
Ja refill på refill*******

2021-02-15

  Anya VIP
Vilket hopp i texten. härligt när fåglarna börjar sjunga. Fin gestaltning i sista raden. I stället för att säga våren.
2021-02-15

  Solstrale VIP
Så ska en skald sjungas i trädtopparna av en koltrast!
2021-02-15

  Feliaxel VIP
Fina rader om en fin fågel
2021-02-15

  lodjuret/seglare VIP
Min personliga åsikt, utöver att fåglar visst kan kvittra då solen skiner, är att du kan hålla en penna i schakt...
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Härligt rytmisk dikt om den fina koltrasten.
2021-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra rimmat om koltrasten, min älsklingsfågel!
2021-02-15

  Öknens Ros VIP
Fint diktat om gulnäbben, fågel med skönsång som gläder alla.
2021-02-15

  Maria Sundelin VIP
Fåglarnas liv ger lugn åt själen
2021-02-15

  M.Eta
Fint,längtar efter koltrastens sång!
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO