Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


katt och råttalek

 

strilande susande skogars ro

i den mossiga mossens mo

där en liten skogsmus bo

en syns ej men finns ändå må ni tro

 

på en stig som leder in går en katt

den ska fånga möss denna natt

oh ja! Mjau den ser fram emot att

fylla sin mage utan att betala skatt

 

en uggla sträcker sina vingar så

det hör musen där trippande på tå

ugglan ser i katten ett större byte - åh!

och katten blir ugglans när den slå

 

en liten mus hemåt vandra

bjuder nötter från gömma åt de andra

ett kalas av mat kan ingen klandra

nu har mössen glädje i varandra

 

men en råtta i skogen smyger in

den har fått sug på en mus i sitt sinn

musens känsla fri hör ej längre kattens spinn

men se där satte råttan tänderna i dess skinn

 

att koppla av kan var gott ändå

men lär att faror där kan finnas

om ett långt liv du vill uppnå

ska du denna saga alltid minnas

 

den lär oss att ta oss i akt och vara på vår vakt

 

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-10 17:31



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Visar både på kamp och sedelärande hierarkitänk.
2021-02-11

    Lena Staaf VIP
Spännande berättelse om kampen för att överleva.
2021-02-11

  Maria Sundelin VIP
Sagokänsla
2021-02-10

  AiA Maria den fria
Liv
i lekfullt
allvar

Tack!
2021-02-10

  Susen VIP
En fabel med sting i. Fint!
2021-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP