Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den barmhärtiga damen

Det står en bänk i parken, där ligger någon och sover i en sliten sovsäck i ömsom regn, sol,värme, snöfall och blåst.
Varje dag springer går alltifrån kostymnissen som rusar förbi med andan i halsen till två fisförnäma damer som går tisslande och tasslande förbi och rynkar på näsan. Stadens ungdomsgäng går förbi och skrattar och tramsar och gör sig lustig över människan som ligger och sover på bänken.

En medelålders dam går förbi tar ett steg tillbaka som om hon drogs tillbaka till bänken för att se vem som låg på bänken. Tankarna snurrar om vem personen kan vara. En ensam gammal dam som kan vara någons farmor eller mormor...
Är det så här vi vill ha det .... ?




Fri vers av Carmen Sjögren
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-10 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carmen Sjögren