Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berg

Det finns en plats som du valde för att dö
en risslande bädd av löv
i vindens bräckligaste näste
lindad i björntråd och hö

där barnen plockat halvmogna hjortron
med ängsull i slitna skor
och magra som dockor av sjöved
smakat försiktigt på fågelsången

och någonstans där omkring
i ett ödehus duntäckta rede
ska du somna med fönstret öppet
mot din egen okända skog




Fri vers av Grävling
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-10 19:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En vacker dikt om döden där tidigare generationers slit och ävlan fladdrar med sina vingar.
2021-02-11

  Elinor Sörensson VIP
Denna vemodigt vackra text
tycker jag mycket om.

"ska du somna med fönstret öppet
mot din egen okända skog"
Ett avslut som för mig lämnar en
dörr öppen till något nytt och
befriande. I den eviga skogen.
2021-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling