Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale/ Vi ska få lov att bara vara, skriva, måla, älskas, musicera och leverera med mera, utan att nås av hat, förtryckas av sexism eller diskrimineranden... Eva = livgivande KVINNA.../


livselixiret livgivande en evig het energi

 

EVA = livgivare 

raptext;

 

jag har inte sovit en blund

ska du stanna kvar en stund

NEJ tycker du ska skaffa andra

som du kan racka ned på du där!

kolla in!

hon föddes ur ingenting bara sådär

innan fanns det ingenting alls här

DU! ska inte ställa till med besvär

hon tillhör en harmonisk atmosfär

kolla in!

hur kunde cellerna gadda ihop sig

samlas till blå ögon att se in i dig

men du?

det kunde ha slutat så bra förstår du

dina klåfingriga händer över allt nu

DU!!!

rikta uppmärksamhet åt annat håll

nu

sluta upp med att ständigt på mig ha koll

 ju

odla mustasch eller skaffa dig ett liv

jag har aldrig bett att vara ditt tidsfördriv

ÖH DU!?...

lämna tillbaks vad som är mitt - det här är mitt!!!

du som stör eller ned mig gör ta du och sköt ditt!

nu 

i närheten av mig har du ändå inte en chans

sådana som du borde vara någon annan stans

inte här!

jag är här för att skapa

du där ska lägga av sluta!

stick nu!

det är den som skapar skit

som faktiskt inte hör hit

fattar ju!

det finns gränser fattar du? - ta och dra!!!

jag ska kunna vara den jag vill och må bra

gilla läget va?

när du förtrycker mig och mina vänner 

du har inte förstått vad poesi eller kvinnor har

inget alls för andra eller poesin du känner

du ger dig helta tiden rätten att hävda dig som karl

du trycker oss upp och du trycker oss ner

fatta nu du måste fatt nu - kolla! - alla dig ser!

 

du måste fatta nu - fatta du!

alla dig ser - alla kan dig se nu!

 

jag ska inte be om ursäkt för att

jag behöver freda mina fri och rättigheter

Eva betyder livgivare skicka vidare...

 

 

detta är en raptext  

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-02-10 22:03



Bookmark and Share


  Respons VIP
Viktig text som berör!
2021-02-12

  AiA Maria den fria

KRAFTfullt

Tack!

NEJ till offer
JA till LIV

Tack!


2021-02-12

    Lena Staaf VIP
Stark och tydlig text som inte kan missförstås! Att få freda sin kropp. En mänsklig rättighet.
2021-02-11

  Öknens Ros VIP
Starkt! Flickor/kvinnor ska inte behöva acceptera att utsättas för våld överhuvudtaget. Vi ska kunna vistas i samhället utan att riskera att bli överfallna oavsett var vi vistas.
2021-02-11

  Elinor Sörensson VIP
Kraftfulla allvarsord sprungna ur
mannens våld mot kvinnans kropp
och själ. Som en kampsång för
för rätten till sig själv.
2021-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP