Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem mobbar och använder härskartekniker?


Moral och etik

Folket bär skattebördan som hela tiden ökar medan
de som sitter och bestämmer höjer sina löner med tusenlappar.
Det lät stort när man skulle höja pensionerna som som i
slutändan blev plus minus noll!

Man blir förskräckt att höra vår försvarsminister på bästa
sändningstid attackera och använda ordet gris och slå
med händerna och använda härskartekniker mot en folkvald
politiker. Ren mobbning.
Är det att visa folket hur man ska vara mot sin nästa och vara ett föredöme
för den uppväxande befolkningen.
Detta beteende sprider sig som en löpeld genom det kollektiva rummet
där våld och gränsöverskridande beteenden hotar, lärare busschaufförer,
tågvärdar och räddningspersonal.

Det närmar sig anarki när man vägrar följa lagar och regler.

Tror att den egna kampsången har bytt riktning........vem förtrycker

Båd´stat och lagar oss förtrycka
vi under skatter dignar ner.
Den rike inga plikter tycka,
den arme ingen rätt man ger.
Länge nog som myndingar vi böjt oss,
jämlikheten skall nu bli lag.
Med plikterna vi hittills nöjt oss .
Nu taga vi vår rätt en dag.

Upp till kamp emot kvalen.
Siste striden det är,
ty Internationalen
till alla lycka bär.
Upp till kamp emot kvalen.
Sista striden det är,
ty Internationalen
åt alla lycka bär.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-11 17:25



Bookmark and Share


  Koloristen
Hultqvist, Johansson och Eliasson. Namn som talar volymer om dagens (s). Kanske har de gått i skola hos Sahlin.
2021-02-12

  Kungskobran VIP

Ursäkta. Skulle varit Svergedemokraterna inte Ny demokrati
2021-02-12

  Kungskobran VIP
Lyssnade på debatten och häpnade över försvarsministerns beteende.
Oförsvarbart oavsett vad man tycker om Ny Demokrati

2021-02-12

    lydriket
En text som inte blundar för det stora bedrägeriet som pågår mot en samhällsbärande men procentuellt krympande medelklass i Sverige.

Vad får nettoskattebetalarna för pengarna

förutom mer brottslighet, selektivt mörkande i media, förakt, rasism och systematiskt osynliggörande av majoritetsbefolkningen samt sämre vård, skola och omsorg?
2021-02-11

  Ulf Carlsson VIP
Denna "brandfackla" tycks mena att krigsretoriken låter likadan från vissa företrädare både för S och SD. Anfall är ju bästa försvar, tycks man mena.
En sorglig utveckling av samhällsdebatten.
2021-02-11
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP