Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händelser

Verkliga händelser om dagen eller en stunds drömmande om kvällen.
Påtagligt att ingenting verkligen hände då.
Var det en kobra sedan?
Eller bara en stunds vila och sömn i en dröm.

Jag är en språkmänniska och vet mycket väl vad som är vad eller vilket som är vilket eller hur det ska vara.

Det som tiger kan sägas och det som sägs kan tiga.
Men det som inte kan sägas kan visas. Det som visas för bevandrade är ord i svart tryck. Bevingat som staren, kråkan med den fina sången och skatan som hackar med näbben och lite väl mycket som tjuven på väg att stjäla.

Inte hacka på ytan
då blir det olycka i kajutan
Ingen olyckshändelse på havet
Ingen hackar i navet
Inte någon spade i bakhåll
Ingen hink vid tak och parasoll.

Det var så då vid floden.

Och vad det var vet man väl eftersom man lever i det här landet med politik och gemenskap.

Drömmen kan bli lika påtaglig som att vi tycks se varandra och förhoppningsvis ler vi en stund åt det lilla och stora när vi känner av en tanke eller en känsla.

Skogsängar invid städer och ordstråk.
Familjerna talar med varandra och andra säger hej.

Lycka är inget bestående utan kan bara bestå i ett leende en stund och en kort hälsning då och då.

Sedan är det så med tiden att den händer.

Där vid sjön lekte kamrater. En stare skuttade
vid vassen. Några sa att lycka bor i husen, om allt vill sig väl.




Fri vers av frun
Läst 92 gånger
Publicerad 2021-02-11 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun