Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från insektshorisont


från gigarefela
sprittsprångar en ton

hör svamphattar växa
och skördeängar
ingå gemensam zon


det vankas natt


och varje insekt
bördighetsdrömmer
hagar och buskage
av sin ångest tömmer

ut röster och tramp
skövling och klamp




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-12 12:23



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härlig rytm och fantasieggande ord - får mig att minnas första gången jag såg animerad film. Den handlade om små maskar tror jag och de bodde i små svamphus - magiskt ! Samma känsla här - magiskt !
2021-02-14

  Solstrale VIP
Denna var det rytmisk fart i på något vis! En liten visa eller spelmanstrall...
2021-02-12

    Lena Staaf VIP
Insekternas brutala överlevnadstillvaro skriven med lekfull ton.
2021-02-12

  Susen VIP
Vackert språk. Bildskapande
2021-02-12

  Elinor Sörensson VIP
Skog sedd ur insektsperspektiv.

Sprittsprångar och bördighetsdrömmer,
finurliga nyord till samlingen. Tjusigt!
2021-02-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP