Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÖKARE

Visst gillar jag den gamla poesin,
de trygga versarna med råg i ryggen,
de redan färdiga men tomma byggen,
som väntar på att orden flyttar in.

Jag tycker om de dikter där jag lekt
med versens fötter i de blanka stimmen
av metaforerna, av metern, rimmen
och minnena som barnsligt blänkt så blekt.

Men även som en övermogen man,
en redan gammal gubbe, helt uppriktigt,
som borde ta det lite mer försiktigt

och pyssla med den poesi han kan,
så vill jag vara diktare på riktigt
och söka det jag aldrig förut fann.







Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-13 06:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP