Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt fina corontänliv; del 2

Om vi inte hade tvingats inåt
och måst avstå
från självklarheter
som närhet till barn och barnbarn
badhusvänner och andra vänner...
om inte -
hade jag aldrig plöjt igenom filosofiboken
du köpte i april förra året...
inte heller hela Fogelströms serie "Mina drömmars stad"

om jag hade kunnat cykla till stan och handla sallad, pain riche
och grillad kyckling... hade jag inte plockat så många maskrosblad
odlat så många tomater, bakat så många bröd
eller kokat så många bönor...

jag hade inte sorterat mina gamla fotoalbum
om jag hade kunnat fika med någon på stan
jag hade inte broderat på kläder och väskor
om jag hade kunnat fynda nytt på secondhandbutiker...

fliten och noggrannheten med tingen i mitt liv
viljan att lära nytt och förstå mer
har påmint mig om tiden när jag var barn
och skådade evigheten i en vattenpöl...




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-12 21:34



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Liv i rikedom
ett medvetet val!

Tack!
2021-02-18

  Solstrale VIP
Ja det där är exakt vad man ska göra med "dötid" fast ett otäckt ord dock! Gillar dina negationer om du inte, och så det i kontrast med det bejakande vad du gjorde istället! En fartfylld och tankeväckande text som ger perspektiv! Tack!
2021-02-16

  lila fjäderblomman VIP
Bra där! Livet tänjer och anpassar oss när vi måste. Allting handlar väl egentligen om "hur" vi kan ta det-"vad" vi sen gör med det.
2021-02-14

    Lena Staaf VIP
Så fint! Pandemin har fått oss att omvärdera livet och tillvaron. Evigheten i en vattenpöl är så himla fint!
2021-02-13

  Kungskobran VIP
Människan är liksom kackerlackan och råttan otroligt anpassningsbar
2021-02-13

  aol
Så tankeväckande fint skrivet om vad som kunde gjorts och man kunde skåda evigheten i en vattenpöl
2021-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP