Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Uttalas "rizzka påzt:en".


Ryska posten

Ryssland är redan i krig i Syrien och Ukraina. Båda är rationella - från rysk synvinkel. Vill du nominera ett tredje krig så måste det kunna motiveras i ryska termer. Det finns inget de gör som inte är överlagt, men från en bild av världen som är deras egen. Våra kinesagenter lär inte ha en vettigare åsikt därom än "tuta och kör, Putin!".

När vi arbetade med sådant här så räknade vi inte med att våra motståndare var oberäkneliga utan vi räknade med att de skulle komma krypande på samma ställen som de bästa av vad vi kunde komma på att ställa emot dem fanns.

Men för att täcka upp att vi inte hade hade full inblick i VAD de tänkte på så hade vi också med några fall av att "de gjorde något ändå". Som att ha ubåtskryssning i Svealands skär eller invadera Gotland. Men de invaderade aldrig Gotland, vilket tyder på att de är rationella.

Navalnyj. Ett namn vi inte hört talas mycket om förr, fängelse 1,5 år och sannolikt förgiftad innan, även om nervgift är något den händige kan röra ihop i källarlabbet medan polonium inte är enkelt alls. Han hinner svalna som politisk faktor på 1,5 år och hans fru, om ryssarna vet vad de gör, sitter snart på 3 år för anstiftan.

Den norskättade konspirationsteoretikern Jordan B Peterson talade häromdagen på bootube om tråkiga scenarion för väst och säger att antingen får vi hitta en fiende att skylla på eller reformera för att förklara våra samhällens degradering.

Ryssland har av förståeliga skäl tackat nej till att följa vår kurs. Det gör dem till kandidat som fiende. Men troligen så försvinner de senare in i den kinesiska sfären, för att det är enda sättet varpå de kan arrangera sin säkerhetspolitik och så kan vi se ryssar på plats i tredje land, för kinesisk-rysk räkning.

Nu handlar det alltmer om att förhålla sig till Beijing snarare än Washington. Världen ser idag helt enkelt inte ut som den gjorde på 80-talet. Det behöver inte minst alltför halsstarriga 40- och 50-talister i väst till både höger och vänster inse. Då tänker jag främst på kolumnister, "specialister" och bloggare samt en och annan alternativmedia journalist.

MSM journalister är inget att vidare räkna med i detta då de överlag inte kommer att inse hur den världspolitiska verkligheten ser ut idag ens om de skulle krocka med den på E4:an. De lever kvar i det förgångna och har dessutom alltför bra betalt för att göra så.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-13 08:19



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Vi?

2021-02-13

    Sefarge VIP
Intressant privatobservation
För några år sedan övade
Ryska o Kinesiska flott
-styrkor runt Gotland
Vad de nu hade där
att göra? I Sverige
Var det ett jäkla
Liv om någon
Data-skandal
Där i Finland
Oroades man
Dock och
Brydde
Sig. ..

2021-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen