Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


dra mig i sockan

 

kan du hjälpa mig?

- ja visst!

 

det där svaret vill alla ha

det är så det helst ska va

att någon ser det kan gå bra

att säga det där ordet ja

 

ibland när man bett om hjälp se

har den man bett svarat surt - nhe!

då sitter men där med sur socka 

och vill leverera den där en smocka

 

och kvar den frusna sockan där sitter

och stel är man i böjen på mitten

kroppen är som en planka

lite varm choklad vill man tanka

 

så frågar man om hjälp än en gång

kan du hjälpa mig snälla söta rara

då svara den bara

jag har reda hjälpt dig "en" gång

 

men den själv har glömt allt den fått

nu sitter man där frusen som is när en gått

nästa gång ska jag inte hjälpa till med nått

om den ber mig om nått ska jag bara le så smått

 

och svara flott...

- jag har redan hjälpt dig "en" gång minns du?

ja den där känslan är inte särskilt sund

ja när all ens värdighet gått på grund

så jag ber en sista gång nu

 

- snälla kan du mig hjälpa upp från min ställning!

nehej där då åkte jag bara på en utskällning!

skickar en önskan om en värmande famn

från universums beställningservice

och hoppas att den kommer fram

 

dra mig i sockan jag fick en kram!

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-13 13:36



Bookmark and Share


  Susen VIP
Ge och ta emot hjälp en svårighet som du fångar med humor och värme. Fint!
2021-02-14

    Lena Staaf VIP
En text att fundera över. Hjälper vi varandra eller tycker vi bara det är besvärligt? Om någon ber om hjälp, är vi då bara rädda för att bli utnyttjade? Törs vi över huvudtaget be om hjälp med rädsla att bli avvisade? Många biter ihop fast de verkligen skulle behöva hjälp.
2021-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
så fin så - barndoms bilder väcks!
2021-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP