Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllningsdikt till kompositören Igor Krutoy


" Igor Krutoy - "Morgondagen är en lögn"

Likt en "sad angel"
sitter han där
vid sitt restaurangfönster

Framför sig på bordet,
ett schackspel utan motståndare

Han har en blick,
som klär av
och klär på igen

Med en parker i sin hand
komponerar han musikaliska mästerverk

Dricker sitt kaffe
Medan skaror drar förbi

En höstdag i september
från Stockholm till Moskva

Då morgondagen var en lögn

© Christer Johansson 2021-02-13




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-13 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten