Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Variation över texten "Kom, barn!", som finns på fri vers bland "Mina texter"


INNAN NATTEN KOMMER

Kom in nu, barn, en liten stund när aftonen är nära
och natten snart tar ljuset från min levnads långa dag.
Kom, sitt invid min sängkant och sitt riktigt, riktigt nära,
för mörkret faller fort nu och snart finns ej längre jag.

Kom, barn och var hos mig en stund och låt oss alla minnas
hur dagen vi nyss delade var full av fågelsång!
Kom in och låt oss glädjas åt att ni och jag fått finnas,
trots tårarna som blandades igen i dagens gång.

Kom, barn! Det blir så tyst och tomt när natten kommer nära.
I morgon får ni dansa ut på ljusets sommaräng.
Sitt kvar en stund i kväll ändå, ni blommande och skära!
I morgon blir det mörkt här hela dagen vid min säng.

Kom, kära barn och låt mig ännu hålla era händer!
I mörkrets rike kanske jag kan drömma att vi är
tillsammans lekande igen, att ljuset återvänder
och livet aldrig mörknar mer i dagen ovan där.









Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-14 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP