Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista versraden är lånad av Tegnér.


VIRTUAL REALITY

Om verklighet och sanning kan man spörja.
Det har man tiderna igenom gjort.
I poesin finns det en ingångsport,
om man förklaringar vill ombesörja.

Poetisk verklighet är virtuell.
Den litar fräckt till det imaginära
och fyller på med det komplementära.
En dikt har uppgiften att stå modell.

Bland alla mönstersvar om verkligheten,
erbjuder poesin en annan mall
än vetenskapens kalla faktafall.

För diktens sanning om realiteten
är både tankens ton och känslans svall,
allt "vad I kännen, vad I veten"!




















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-16 05:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
älskar ordet faktafall ;)
2021-02-21

    Lena Staaf VIP
Ett fint försvar av dikten! Vi behöver båda världarna, vetenskapen och kunskapen, och till drt kommer känsla och fantasi. Och allt detta går att kombinera!
2021-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP