Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livskomponenter



Från den vita terassen
morgonens solreflexer
svävande på spegelblank yta
Intrycket växer inåt
blir bestående


En penna far över
ett papper något
vill komma till uttryck
Någon vill skapa avtryck
göra skillnad


Senare samma terass
utsikt med vita gäss
svallande farled
Havets ansikte
det som skiftar


Och på vårt inre
smörgåsbord ligger nu
två komponenter liv -
De bestående intrycken
det skapade avtrycket




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-14 18:24



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
"Havets ansikte
det som skiftar".
Att betrakta samma plats med dess
skiftningar ger ibland ett så djupt
intryck att något bestående skapas
inom en. Som sen kan få sitt avtryck i
skrift eller bild. Precis som i denna
text.
2021-02-14
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP