Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historisk premiär i arabvärlden Al-Amal-rymdfarkosten

Al-Amal-rymdfarkosten lämnade i mars i juli från Tanegashima-rymdcentret i sydvästra Japan, med en vikt på 1 350 kg och storleken på ett 4 × 4-fordon, rymdfarkosten behövde sju månader för att resa 493 miljoner kilometer för att kretsa kring Mars, där den kommer att stanna under ett marsår, vilket representerar 687 jorddagar.

Emiraternas rymduppdrag har rollen att bättre förstå jordens klimat. Och om allt går enligt plan kommer rymdskeppet Al-Amal att stanna på den röda planeten i cirka 687 dagar, eller ett marsår.

Missbruk av dem i Förenade Arabemiraten är stora, och landet är villigt att samarbeta med andra rymdprogram och hjälpa till att bättre förstå den röda planeten. Sonden är utrustad med toppmodern utrustning.

En infraröd spektrometer kommer att mäta den låga atmosfären och analysera temperaturstrukturen, en högupplösande sensor kommer att ge information om ozonkoncentrationer och en ultraviolett spektrometer kommer att mäta syre- och vätekoncentrationer över ett avstånd på upp till 43 000 kilometer i förhållande till Marsskorpa, enligt samma källor som citerats ovan.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-14 19:34



Bookmark and Share


  Koloristen
Intressant!
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP