Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så åker jag skridskor

Intryck är bara intryck och inte mer.
På promenaden stannar jag upp en stund
lyssnar på flöjtmusiken.
En man på snabba fötter tar in
på en stig runt sjön.
Jag vänder mig om då och då
ser vaksamt upp för lönngångar.
Styrka och snabbhet är en tillgång,
men ingen garanti.
Ungdomar åker skridskor på den frusna isen.
Häromdagen frågade de om jag skulle ta med mig en hockeyklubba till en annan gång.
Varför inte? Jag som gillar att åka skridskor,
men inte prinsesslikt, utan snabbt i ruscher
och bromsa så att snön på isen yr.
Så åker jag skridskor och inte alls illa.




Fri vers av frun
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-14 22:04



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
jag åkte mer på lädret än på skenorna då jag var skridskoåkare som barn.
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

frun