Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakgateblues

Du blommar i mörkret unga flicka

Vacker fast sliten i skenet från gatlyktan

På en mörk bakgata du syns flanera

 

Där spelar du ut hela din repertoar 

Fastän nonchalant du låtsas vara

Bland andra ljusskygga nattsländor

 

Gör nästan vad som helst för att 

Bli sedd

Säljer din stolthet för lite närhet

Eller en kort berusning 

 

Du unga flicka som skyr dagsljuset 

I gryningen kommer demonerna ikapp

Och du slokar likt en blomma i öknen 

 

Medan livet sviker dig dag för dag

Söker du skydd i mörkret 

Stark och svaga på samma gång 

 

Du är beredd att offra all värdighet

För ett ynka ögonblick i rampljusets

Falska känsla av att vara vacker




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-23 06:54



Bookmark and Share


  Millner VIP
Läs in.
2021-02-23

  Susen VIP
Fångar och berör. Stark och svag på samma gång. Tycker om
2021-02-23

  ULJO
Läsvärd text detta. Skulle göra sig med bluesackord.
2021-02-23

  Solstrale VIP
Mycket bra skrivet!
2021-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP