Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärvornas drottning

 

 

Många gånger
har sorger och motgångar
krossat glädjens skål

varje gång
har jag plockat upp skärvorna
och lagat den efter bästa förmåga

håller den i mina händer
och känner mig
som skärvornas drottning

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 774 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2021-02-15 09:31



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Rader som bär ditt signum.
Att alltid komma igen.
2021-02-26

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker mosaik som glimmar av
livets mångfald.
2021-02-18

  AiA Maria den fria


Mångfaldens mosaik berikar i livet!

Tack!
2021-02-18

  Ezmeralda VIP
Även hopsatta skärvor kan vara starka och ge tröst!
2021-02-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så fint! Din text berör mig!
2021-02-16

  Peter G VIP
Fin och stärkande dikt! Läser med ett leende; tycker du fångar nåt väldigt fint och mänskligt här!


2021-02-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Klok och vacker poesi om att laga livet och överleva det svåra.
2021-02-15

  Gunnel Eriksson VIP
Skålen kan vara vacker trots lagning.
En dikt att fundera på, tack!

2021-02-15

  WyS VIP
Skärvor har vassa kanter o orsakar sår som gör ont. Lagningen förblir synlig för alltid!
2021-02-15

  lila fjäderblomman VIP
Bokmärker denna fina styrkande dikt! Tack!
2021-02-15

  bibbi ahrnstedt
Sorgset och modigt, hoppas skålen blev fin
2021-02-15

  Blomma-Stjärna VIP
Ååååh, tack för denna underbara dikt -behövde den idag!
2021-02-15

  Anya VIP
Åhh vilken fin text. känner igen mig i dessa skärvor. Som så ofta väljer du att se på det med styrka. Håller skålen i handen som skärvornas drottning. Bra!
2021-02-15

  aol
Underbart helande och så djupt berörande skaldat
2021-02-15

  ULJO
Dina texter alltid så läsvärda. Alltid så klokt talande.
2021-02-15

  Niliboy
En fin känsla, ledsna erfarenheter måste man ju också hantera!
2021-02-15

  Feliaxel VIP
Bra beskrivet om livets utmaningar
2021-02-15

  Solstrale VIP
Du är en jordens mäktigaste moder som har förmågorna bortom beskrivning! Det är fantastiskt vilken urkraft en människa kan genom livet få fatt i för att forma om, laga och fortsätta framåt!
2021-02-15

  Sparvögat VIP
Med stor visdom tecknar du livets skörhet, att orka gå vidare när sorgen famnar ditt inre...
2021-02-15

  Briza media
Fint berättat! Bästa sättet att hantera livet.
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Så stolt och fint! Att mödosamt foga ihop det som gått sönder och lyckas resa sig.
2021-02-15

  Öknens Ros VIP
Av skärvorna kan något nytt byggas.
2021-02-15

  Kajan VIP
Väldigt fint skrivet. Avslutningsraderna ger en känsla av vördnad inför erfarenheterna.
2021-02-15

  Maria Sundelin VIP
Mosaik kan ge saker nya mönster
Kramar
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP