Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnären

 

 

sommarsol som strålar

på himlen målar

konstnär skapar

katten lapar

 

att natur avbilda

med händer milda

med känsla för stil

ja, riktigt gentil

 

med pensel stryker lätt

allting blir så rätt

en bild växer fram

barken på trädets stam

 

porlande vårbäcks flöde

till havet dess öde

vildblommors rikedom

allting är i full blom

 

allra sist en självklar gest

betyder för konstnär mest

sitt signum på tavlan sätta

kan konstverket då berätta

 

vem som tavlan skapat har

vem som en gång var

den som penseln fört på duk

som fjäderlätt strukit mjuk

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-02-15 10:13



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja tänk om man kunde måla ändå.
2021-02-24

  AiA Maria den fria

Befriande rikedom i ord paletten !

Tack!
2021-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Målande skrivet om konstnärens skaparglädje med färgsprakande naturmåleri.
2021-02-15

  ULJO
Så fin skrivet om konstnärens färgrika liv. Fina rim
2021-02-15

  BenGust VIP
Ett bestående avtryck detta konstverk lagt. Detaljer artisten med penseln sagt.
2021-02-15

  Sparvögat VIP
Fantastiskt målar du skapandets kraft i dina vackra ord, mycket fint...
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Du beskriver skaparglädjen när konstnären nästan blir ett med den natur hen målar. Och så den stolta signaturen, det som visar vem som åstadkommit verket.
2021-02-15

  Kajan VIP
Själva dikten penslas fram, lite som en målning växer den; första strofen är helt underbar! Tänker på signaturen ; det kanske egentligen är att skapa något av värde som lockar, något högst personligt som når fram och finns kvar därmed; lite som att "jag skapar, alltså existerar jag" : )
2021-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om skaparglädje och viljan att inte glömmas!
2021-02-15

  Solstrale VIP
Fint om skapandets signalement och signatur en konstnär har, men inte endast ett namn spelar in... Så mycket en konstnär kan "hittapå"... Tack! / :)
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP