Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto i samarbete: Solstrale + Mr_Solstråle


KROKUS POKUS

krokus

böj oss

kroka i oss

oh du krokus

bänd våra sinnen

mjukgjör våra hjärtan

fördriv all den smärtan

som att vänta vår i oss sår

den kalla vindens pinande frost

skalden som väcks att dig beklaga

finner den kröktes rygg vara till nytta

känslorna bliver ju som förbytta

när ögonen återser blomster

minns den tid som flytt

fågeln där i sitt näste

månen i sitt fäste

smuts är väck

intet fläck

krokus

pokus

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-15 19:09



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så fin text om denna vårens blomma i alla dess olika färger! Fin närbild av densamma med liten insekt i !
2021-02-16

  angela Täubert fd Jansson VIP
Krokus pokus filijokus, hoppas det sker snart!
Ett härligt lovord till en vacker blomma som talar om vår.
2021-02-16

  ULJO
Denna fina blomma klädd i dina ord
2021-02-16

  Maria Sundelin VIP
Snyggt
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Fin grafik i din krokusdikt! Ja visst längtar vi alla till tiden då krokusen ska slå ut
2021-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP