Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du når till ett visst stadium i livet och behöver gå vidare


Ge inte upp, du klarar det!

När nästa steg i livet
tycks vara för svårt
och för stort för dig,
blunda och föreställ dig
att du är på en öde ö.

Du har suttit fast där länge,
utan sällskap och framtid.
Du står nere vid vattnet,
tittar ut, ser hajarnas fenor
sticka upp över vattenytan.

Du blickar ut över horisonten
och du ser inget land åt nåt håll
bara oändligt med vågor som krusas
av vinden, och en just nu obarmhärtig
het lysande sol, och du tvekar.

Varför tvekar du min vän?
Du har byggt en liten men stabil
båt av bambu, fäst en smal men
seg trädgren till mast, där du ska
hissa ett litet segel du gjort av vass.

Visst, den verkar bräcklig, och du är
ingen båtbyggare, det är sant...
men min vän, betänk att du varit på
denna öde ö så länge, och att den
inte kan erbjuda dig någonting längre.

Du har tömt ut alla möjligheter
använt allt som kunnat ge dig en dräglig
tillvaro för att överleva och hålla modet
uppe, men nu måste du inse och förstå
att ditt liv måste gå vidare och du med det.

Även om din båt verkar bräcklig och ostabil,
så är det den som kommer att rädda ditt liv,
bara du vågar ge dig ut på den resan.
Du vet att farorna lurar därute i vatten och luft,
men också att det är enda vägen tillbaka.

Lägg ut din farkost i vattnet och kliv på
det kommer att gunga till men håll
ett stadigt tag i masten till att börja med,
så känner du att havet lugnar sig.
Sätt dig ner och låt vinden föra dig ut.

Det kommer att bli en tuff resa min vän
men du måste vara stark och orädd,
hissa seglet när vinden tillåter, reva det
när stormarna kommer, binda fast dig vid
masten och vänta ut ovädren.

Och min bästa vän, jag vet att du kommer
att klara den resan, och finna land där andra
kommer att välkomna dig, det kommer att
vara en lång och kanske mödosam resa...
men GE INTE UPP, du klarar det.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-16 10:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bästa texten på länge, riktigt uppmuntrande. Bra författat - för jag fattar.
2021-02-17
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP