Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Öppet brev till en sorglig person

När jag ser på gamla bilder av dig ser jag fortfarande den du så kämpade för att ge intryck av att vara. Men samtidigt ser jag också verkligheten, du är en trasig människa som vid minsta problem springer in i närmsta förhållande och gömmer dig bakom en ny "flying monkey".
Det sorgligaste är att det är detta flyktbeteende som har orsakat denna trasighet du identifierar dig så starkt med.
När jag ser dig blir jag ledsen för din skull, jag blir ledsen för dina barns skull och jag blir ledsen för den partner du för tillfället gömmer dig bakom.
Bakom alla dina masker är du en väldigt rädd och osäker person som kämpar intensiv att dra ner alla omkring dig till det du känner inombords, underlägsenhet. Du är snabb att påpeka andras brister, stora som små, att byta ämne när du inte känner att du kontrollerar ett samtal och du klarar inte av att ta ansvar i någon form, fel gör andra, inte du. Att projicerar dina problem och tveksamheter på andra är du i och för sig väldigt duktig på, men det löser ju inget för dig, det blir i stället ytterligare ett vapen du använder för att få ner omgivningen dit du vill.
Jag beklagar verkligen att du blivit den du är med all denna rädsla, osäkerhet och smärta du bär på. Men lösningen ligger inte i din omgivning, den finns i dig själv och du hittar den inte genom att straffa alla som kommer i din närhet.
Övriga genrer av JanneD VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2021-02-16 10:34Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JanneD
JanneD VIP