Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En variant av "Gud som haver barnen kär"


SUMMA SUMMARUM

Om jag gör en sammanställning
över livets alla stunder
ifrån morgon och till kvällning,
ifrån lyckokast till blunder,
blir ju summan ändå noll
enligt detta protokoll.

Om jag räknar ljuvligheter
som jag njutit här i världen
ifrån alla gruvligheter
som har plågat mig på färden,
blir min summa ingenting,
endast tom som nollans ring.

Gud, som har i sina händer
allt som sker i mina dagar,
vart jag mig i världen vänder,
både agar och behagar,
ser mig, jag som liten är
och mig under resan bär.

All min nöd och all min lycka
som jag räknat hop i livet
skall Guds hand ifrån mig rycka
inför allra sista klivet.
Lyckan kommer, lyckan går,
blott Guds nåd nu återstår.

Noll är alltså livets summa,
när jag står inför min Herre
Mer av klokhet än det dumma
hjälper inte då, dessvärre.
Det är Gud som värdet ger,
varken mindre eller mer.






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2021-02-19 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP