Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Humla tillber Pistillen Bild fotad av mig Mr_Solstråle / Lennarth Lindbom med min mobilkamera ..


Humla-Du älskade humla

 

Du älskade humla så fin

från blomma till blomma 

du samlar nektar likt vin 

 

pollen du lämnar 

till något ätbart

det ämnar 

 

 I dansens virvlar 

blomma till blomma 

Du vinglar 

 

likt en suput 

Du nu tagit 

ett slut 

 

nu dina vingar så nötta 

Jag ser hur Du 

sluter dina ögon trötta

 

drömmer Du om nästa dans 

Du får en chans 

därsom lite varstans 

i den nektarfyllda blommans krans 

 

oh ! jag en humlevän vill dig stötta 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Mr_Solstråle
Läst 481 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-16 22:04



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Lelle Lelle Lelle
bästa kille där
fick Du till de´
som jag alltid
ville me´ en humla
tumla följa dess
vackra kropp i ett
evigt lopp utan att nå´n
alls på oss fick: STOPP!
********************

2021-02-17

  Solstrale VIP
Det gjorde du bra, en fin humleromantisk lyrisk prosapoesi...
2021-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr_Solstråle
Mr_Solstråle