Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ... Texten dedikerad Ewa-Britt Nilsson...


Du är en blomma

 

du är en blomma i vassen

dina ord ger livgivande reflexer

ser hur dina frön gror

en blomma i vassen bor

den lyser i de gyllene vissna

den sprider glädje i det trista

du en blomma är för mig

du varit det för så många säg

ser ni hennes texters vittra roande

ser det allvarsamt belysta eller frysta

 

vi läser de stötestenar du mött

allt det hopp om liv du vinner

ekvilibristiskt orden dina spinner

du skriver så pennan bli nött

 

ingen som dig en där finner

som sänder värme i postpaket

halsduk, vante, mössa och schal du stickat

att jag fryser jämt du har inprickat

nu hos hela min familj dina skapelser vinns

därför är du den mest fantastiska som finns

du om all värme mellan människor oss minner 

 

Ewa-Britt Nilsson du är en blomma

sänder en värmande solskenskram! 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-17 11:55



Bookmark and Share


  Maria Sundelius
Kan bara instämma i ovanstående! EBN är fantastisk.
2021-02-18

  AiA Maria den fria


VÄRME!

Tack!
2021-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar hyllning till en medmänniska!
2021-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
WOOOOOOOOOOOW
aldrig jag så många
plus hört på en gång
låter som en lovsång
trots sjukdom och
elände kom jag ju
plötslig tack vare
den Min Vän
igen iGÅNG!
Kram i kram!
Din faster Ewa!
2021-02-17

  ULJO
Så fint och hedervärt
"Ewa-Britt Nilsson du är en blomma sänder en värmande solskenskram"
2021-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP