Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering fr. 2019


etyd i kvällningen

 

 

en viskning ur höstskog

smeker min raspiga kind

är det du eller nordanvinden

som bebådar kommande vägval

 

när skymningen lämnat över

himlen i nattens sköte

fångar ögat nätt och jämnt

nymånens skarpa vita

 

den tunna spegelbilden

tyder jag som leende

stående bland okända

som niger inför skäran

 

ville så innerligt gärna

att nymånen prydde

den himmelssängshimmel

som någonstans väntar på oss

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-17 12:44



Bookmark and Share


  Monica Lindgren

Oerhört vacker dikt. Fulländad, tycker jag.
2021-04-24

  Solweig Jansson VIP
Vackert och stilla breder sig natthimlen i läsaren . . .
2021-04-23

    Sefarge VIP
Innerlig poesi
Som en mäktig älv
Stilla tar sig in i läsaren!
;)
2021-03-17

  Eva Langrath VIP
Vacker text
2021-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg