Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Vi




’Så stod vi då där
I försommarblom
I en ram av skönhet vi stod.
Besegrade av en nedfälld bom
på vägen mot ära och mod.

’Nå, vad gör du då om jag inte finns kvar?’
log du så dystert men käckt.
’Jag står väl kvar här helt underbar.’
svarade jag rätt så fräckt.

För stoltheten brinner i evighet
Oavsett konsekvens
’Och jag vet ju något av erfarenhet,
och det är att sanningen bränns.’

’Så, antingen går du
precis var du vill.
Jag lovar att hjälpa dig fram.
Eller så sitter vi alldeles still
som tysta små vita lamm.’

’Sen krossar vi bommen
och springer vi två
springer precis dit vi ska!
På precis samma stig som vi började på,
mot precis samma mål som vi sa.’




Bunden vers av Niklas Liljehammar
Läst 150 gånger
Publicerad 2021-02-18 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Liljehammar
Niklas Liljehammar