Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Folk skriver dikter som de åker rulltrappa.

En bra dikt ska ha en substans och ett självupplevt drama. Då skriver den sig själv för den får ett publikt värde i känsla och igenkänning.

Vissa skriver dikter som de åker rulltrappa.

Utan angelägenhet eller substans.
De skrivs allmänt och ordekvilibristiskt om triviala saker på ett "poetiskt" språk. Som faller platt i avsaknad av substans.

Det enda som syns är viljan och ambitionen av att skapa nåt, som inte finns.

Övriga genrer (Kåseri) av poeten
Läst 128 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-18 12:14Bookmark and Share


  poeten
Jag och verkligheten.

Det handlar inte om dömande. Alla sysslor här i världen, vare sig det är musik, matlagning eller hästridning så finns det, trots att man är novis, alltid ett mer eller mindre fungerande sätt att utöva det på. Ett sätt som är objektivt och nödvändigt för att det ska fungera som bäst. Där individen är underordnad hantverket. Det går inte att komma ifrån. Det är inte fråga om nåt dömande utan ett förhållningssätt vi måste rätta oss efter. Sen vad vi har för tycke och smak är nåt helt annat.

2021-02-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Och vem har rätten att avgöra om en dikt är en sk ultimat dikt?????
2021-02-18

  poeten
Jo, men för mig har det alltid varit underförstått och en självklarhet att A och Ö att faktiskt är att ha nåt att skriva om. Låt det så vara en pang på rödbetan-pedagogik utan att det för min del skulle handla om att vara elak.

2021-02-18

  Öknens Ros VIP
Kanske är det som du skriver, men även en poet har en gång gjort trevande försök att skapa poesi. Men genom att ideligen försöka åstadkomma bättre och bättre poesi förfinar man skrivandet. Att tidigt uppmuntra barn att lära sig läsa och skriva är en bra grund för att skrivandet blir inte bara till glädje utan också till nytta i andra sammanhang.
2021-02-18
  > Nästa text
< Föregående

poeten
poeten