Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1950-tal


STUPRÖR OCH RAGGSOCKOR

Länge efter kriget men före
stuprörsbyxornas intåg i vintermodet
och i terylenindustrin
veks raggsockorna ner
som tjocka kragar över grova pjäxor.

Det hände att damer
rullade upp sockorna utanpå de
bylsiga benkläderna,
men de hasade snart ner
och blev vintermoddiga.

Med stuprörsrevolutionen
försvann snart benkläderna
ner i pjäxornas mörker
medelst resårband under hälarna
och raggsockorna anonymiserades.

Skidåkarbenen blev spetsiga
och stående som spjut i byxytorna
och pjäxmodet blev tvunget
att skärpa sig i sin nya nakenhet
utan raggsockornas gamla påklädnad.

Skridskobanornas stuprör och halvrör
under skeva pjäxsulor gick motsatt väg
och de förhatliga fastspännarvevarna slängdes.
Raggsockorna doldes i bandyskrillor
och stuprören blev väggdekorationer inomhus.











Övriga genrer av Ulf Carlsson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-21 12:10



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fastspännarvevarna? för mig ett okänt begrepp - minns bara "nurmare" som stacks in under ett hål med metallkanter mitt i pjäxans häl... en fin text som ger rekyl till forna tider
2021-02-21

    Drömfabriken
Det är detaljerna i din dikt som gör att man ser det.
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP