Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...visa inte din finaste sten...

Visa inte dina vackraste stenar för
den som en gång sa: "De är inte äkta.",
om de glittrande stenarna i strandkanten.


Dela inte med dig av dina sköraste drömmar,
iallafall inte med den som snörpte på munnen när du läste din egen saga.


Läs inte upp din bästa dikt,
åtminstone inte för den som flackade med blicken
när du delade med dig av din första haiku.



Visa din värdefulla sten för den som ser.
Dela dina vackra dröm med den som ler.
Läs din egen dikt för den som ber; läs mer.
























Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-06-14 14:08



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Tack för fin läsning! :-)
2021-06-15

  Sparvögat VIP
Så sanna och visa är dina ord…
Tack
2021-06-14

  Eva Helene VIP
Så fint och klokt. Tycker mycket om din text.
2021-06-14

  Gunnel Eriksson VIP
Visdomsord i ovanligt vacker tappning.
2021-06-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina visdomsord att ta till sig!
2021-06-14

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna!
2021-06-14

  Öknens Ros VIP
Så rätt det du skriver, det man själv tycker och tänker delas inte alltid av andra.
2021-06-14

  A. S.
Tänker ibland "vad gör man med en snäcka om man ej får visa den" (ur Vem ska trösta knyttet), men det är också sant att man måste försöka hitta sina sammanhang.
2021-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP