Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( det finns inte två Sam-tidigt bara en.) *Även till Den missunsamme snorkgrodan som ingenting ger utan bara tär hela tiden. ..


Släkt-rytta-ren



Saker att mista
En kvinna eller en tvål

Men inte båda två
Samtidigt

Ett uppbåd av avund
-samma klåpare

Ett vildsvinbetes upp
-skärande sanning

En slagruta som får
Fram den renaste källan
flödande under snön

En sisslande samling
Domherrar med fruar

Högt upppå asparnas
frostiga grenar

Utgivande livets stilla
sorl om man bara
lyssnar I tystnaden

Så bär även du din
Snömössa på huvudet

Som får ditt ångest
-fyllda mistlurs bröl

Att stelna in i Vinterns
harmoniska sömn

Där björnen sover
I sitt ide

Och räven raskar
Över isen.

Och allting försöker
vara som förr

Fastän det inte är det

Och nånstans in i skogen

Finns ditt namn inristat
På en träd-in dörr
Från förr

Du som inte vet om
Att du finns till för
ett stort skogsområde

Av vildhet du är så
rädd att gå vilse i.

Det är därför vårt liv
Har gått i baklås

Därför att vi inser
Att det inte behövs

En nyckel att öppna
Upp våra drömmar
med

Ändå följer vi slaviskt
Räkenskapens marknad
för att fylla våra behov

Med så mycket att döden
ej märks och täcka över

Våra tillkortakommande
Längtan efter försvunna
Barndomar


När allting Bara är
att följa friheten

Under naturens vandrande
Moln Fastän det verkar
Omöjligt

När det är så enkelt
att sova lite grand
som Björnen i sitt
Ide

Och raska lite om
-växlande som
Räven över isen

Och inse att man
befinner sig mitt
I vinterns rike

Utan att behöva
känna skuld om
man fryser eller
Inte.


När man överlever
Allt eller inget. ..

Utan att tulla på
Friheten
















Tillägnat S-E
;)




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-02-19 02:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
” När allting Bara är att följa friheten ”
Gillar den frasen!
2021-02-27

  Kungskobran VIP
Genialt!
2021-02-19

    Lena Staaf VIP
Fast rubriken förstod jag inte?
2021-02-19

    Lena Staaf VIP
Underbara ord som landar dunlätt som snö! Att bara vara och öppna sinnena, andäktigt.
Bokmärker.
2021-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP