Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 1 och 2 är tidigare publicerade på sidan. Del 3 bygger på en dröm natten till igår.


Dervischdanser

 

1

i natt fick jag ett ord av en människa

jag har glömt hur det såg ut

av en annan fick jag alla de färgglada pappersflikarna

uppsamlade från golvet

jag fick en impuls att fästa dem på ett vitt tyg

sy en jättelik kjol

och virvla runt rummet som en dervisch

 

2

dervischdansare

golvet fullt som i Fight Club

kom låt oss ta dom

 

3

golvet fullt av små ballerinor

med cocktailparaplyer i händerna

de lyfte, flög, och föll som projektiler

genomborrade dansgolvet med varsin stilettklack

eller om det var tandpetare




Fri vers av Nanna X
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-19 11:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fight Club är en av mina favoritfilmer. Gillar den psykologiska infallsvinkeln. Din text dansar som en tavla av Chagall.
2021-02-25

  TrollTörnTrappan VIP
...intressant hur ett ord kan ha ett utseende!?!
Snyggt hur den "metaforiska processen" leder från små paraplyer till projektiler osv.
2021-02-20

  lodjuret/seglare VIP
Texten bokmärks naturligt vis förstås.
Behöver det ens som ifrågasättas?
2021-02-19

  Maria Sundelin VIP
Full av rörelse
2021-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X