Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåtoner

Skymningen
spelar kvällens blåtoner
på träd och grenar
spelar vemod och enslighet.
Skuggorna blir oproportionerliga
enorma
när solen ger upp och glider undan.

I skuggorna
i dimmorna och tystnaden
ser vi inte varandra
hör vi inte varandra
som om vi blev blinda och döva
för varandras smärtor
alla taffliga strategier
mödosamt försvarade skyddsanläggningar
trots att vi båda vet
din smärta är min
min smärta är din
att vi bär varandras sår.

Ingenting är bara vitt.
Till och med snöänglar
förvandlas i dagsmejan
smälter fram lera och smuts
och blir snödjävlar.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-19 14:22



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Har alltid gillat blått och dess nyanser (därför ofta förekommande i mitt måleri).
Tänker blått är en färg att vila i och forma drömmar av, en andlig färg, en skymningsfärg även för gryningen och insikten som saknades under nattens mörker och söktes under dagen. Ren vithet lär vara alla färger sammantagna, och egentligen outhärdligt ljust för våra jordiska ögon utan nyanserat i sällskap med andra färger.
2021-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP