Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag och Androiden gav varandra ord att skriva dikter ur. Jag fick ordet skattedeklaration. Tack.


Skattedeklaration

Skattedeklaration – Tillgångar:
ett antal dagar, obesvarade;
däremellan: två nätter
samt kyssar, ännu oräknade;
ett utbrunnet rum och ett utan fönster.
Utgifter: okända tills vidare;
två porslinsdockor med förkolnade ansikten
och klänningar av skört siden
måste återställas till sitt ursprungliga tillstånd.
Vi ber om anstånd tills bouppteckningen avklarats
eller tills någon gett vika –
döm oss aldrig på förhand




Fri vers av Grävling
Läst 219 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-02-19 22:21



Bookmark and Share


  Androiden VIP
grymt att du fick till det med det ordet.
2021-02-20

    Lena Staaf VIP
Gillar denna koppling mellan det torra byråkratordet som vi alla har en relation till och ditt poetiska språk som klär in det med oväntade ord och begrepp och får det att lyfta.
2021-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling