Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tick tack

Tick tack klockan går
Du lämnar mig och kvar jag står

Din illusion om att jag skulle komma gråtandes tillbaka
sprack som en ballong och nu får du bittert smaka

För jag vet hur sådana som du ska tas,
det är inte första gången det här händer, ditt jävla as

Jag vet hur jag ska vara och agera
för att undvika att du på minsta lilla ska reagera

En reaktion som för alla andra knappast kan kallas förödande
men som för mig skulle kunna vara direkt dödande

Men nu ligger du och vrider dig av ångest och ilska
bara för att min reaktion inte blev som du hade gissat

Den enda som är rädd just nu är bara du,
för att alla ska få veta vem du egentligen är till slut

För du har genom alla år kört samma story, samma race
Och när någon varit nära att din lögn komma på så har du sagt att du behöver space

Din rädsla för att ditt dubbla liv ska avslöjas och för att alla ska förstå
resulterar i att du inte kan slappna av någonstans och din ansiktsfärg har blivit grå

Tick tack klockan går
Du säger att det är jag som allt bara missförstår

Det enda jag egentligen bara har missförstått
är dina ord om äkta kärlek, lycka och ett liv så flott

Jag behöver inte prata skit eller få andra att tycka illa om dig
Det är så uppenbart att du vet att alla vet hur du har behandlat andra och nu mig

Bara vetskapen att du nu ligger i verklighetens bistra plågor
och att jag äntligen står här fri i framtidens flammande lågor

gör att jag kan andas lite lättare och fortsätta framåt med rak rygg
när jag vet att sanningens böcker är rättade och du nu blivit folkskygg

Tick tack klockan går
Där är du helt ensam och arg för att jag står här och du aldrig kommer att mig återfå

Du trodde att du skulle kunna göra som du är van och som du brukar
för att du trodde att mitt hjärta som är ovan kärlek är lätt att missbruka

men bara för att jag äkta kärlek aldrig har kommit nära eller fått upplevt
betyder det inte att jag inte har koll på mina känslor eller att min tanke om kärlek är skev

Jag känner vad jag saknar, vill ha och är i behov av
och det är inget av det du givit mig som jag behöver eller kommer ha användning för någon dag

Tick tack klockan går
så länge tid kan räknas så läker mina sår

jag andas och lever i livets mening
utan att längre kvävas av din förorening

Jag önskar dig i livet inget ont eller att du får ett miserabelt liv
Jag hoppas innerligt du slipper gå livet ut med hjärtat tomt och att du verkligen tar chansen om du erbjuds en helt ny giv

Jag tackar dig för erfarenheten som hjälpte mig att hitta livets ljus och hopp
och jag tackar mig själv för att jag vågade stå upp för mig själv och till dig säga stopp

Tick tack klockan går
Ta vara på den lilla stunden du här på jorden får








Fri vers av EnjaB
Läst 143 gånger
Publicerad 2021-02-20 03:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EnjaB
EnjaB