Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelet

Jag ligger tvåa med ett poäng från att vinna
jag kallsvettas och funderar om jag på två kast ska hinna

Jag slår det första av de allra sista slagen
tärningarna rullar ut på bordet och det enda som hörs är andetagen

slår jag lika nu så har jag övertaget och till vinst en chans
men när jag tittar ner på kuberna framför så inser jag att jag kanske måste dansa djävulens dans

Den ena kuben visar tre prickar och den andra visar fem
Om det bara hade varit två till på den första så hade jag fått åka hem

än är det ett kast kvar och ingenting är ännu skrivet i sten
men jag känner paniken sakta överta och det gör mig klen

min motståndare skrattar till och ser sig själv på en gyllene pall
det ihåliga skrattet får mig att rysa och jag inväntar mitt fall

men än har jag en chans till att få gå oskadd härifrån
jag tar upp tärningarna, skakar dom i händerna och ekande landar dom på bordet med ett dån

jag ser i ögonvrån hur min motståndare flämtande stelnar till och på avstånd hörs en klocka som tickar
jag tittar ner på tärningarna som tillsammans visar åtta små svarta prickar

jag kan inte tro på att det som visas framför mig är verkligt
hela situationen med döden sittande mittemot mig känns märklig

jag trodde att mitt liv skulle avslutas och att djävulen skulle ta mig med
när jag i ren förvåning insåg att jag vunnit och jag hörde hur döden kved

Döden fick tomhänt gå vidare och hitta andra att spela livet av
jag reste mig stapplande och tacksam över att jag sluppit gräva min egen grav














Fri vers av EnjaB
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-20 03:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EnjaB
EnjaB