Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Peace in our time

Som medborgare i Tyskland på trettiotalet
fanns det all anledning till oro
när makthavarna pratade om fred
men förberedde sig för krig

Som medborgare i Sverige på tjugotalet
finns det all anledning till oro
när makthavarna pratar om jämlikhet
medan de ökar fattigdomen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-02-20 07:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande, dessvärre förekommer det än i dag!
2021-02-22

  Kungskobran VIP
Politiska floskler har vi fått nog av,
det är bara handling som räknas
2021-02-20

    Lena Staaf VIP
Ja ord kan förvirra och dölja verkligheten. Nu minskar jämlikheten med de ökade klyftorna.
2021-02-20

  Blomma-Stjärna VIP
Ojämlikheten har blivit allt större under nyliberalismens era - man kan inte ha både jämlikhet och frihet att utnyttja de allt fler mindre bemedlade och göra vinst på deras bekostnad - och välja denna "frihet" även då det gäller boende och sjukvård!
Och att sedan komma och be om bidrag när man hatar bidrag - utom då ens egna bolag hotas - (jag talar om flyget och om bankerna m.m. ) !!!!
2021-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP