Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Laga

Om vi kunde skulle vi sy ihop fiskarna igen
med suturer av nålblank fiskelina
om vi kunde, fylla deras bukar
med en handfull ängsull och dun

som att dricka ett sött vatten
ur bergskällans tumlade yta
grumlat av vårt blod

och kunde vi bärga ur källrymden
en munfull stjärnfall och grus
en smak av den outgrundliga natten

himmelssjö, allt som svalnar
och sedan inte längre finns




Fri vers av Grävling
Läst 282 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-02-20 11:21



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ett tidfästande ord är "nålblank" välfunnet för att illustrera det omöjliga
2021-02-22

  Stanley Rydell
Efemär jordisk smak helt i min smak! Som en längtan till det som inte är i sinnlig klädnad!
2021-02-21

  helenita VIP
Vackert formulerat
2021-02-21

  Lottie Ålhed VIP
Himmel och jord ”En munfull stjärnfall och grus”. Förgänglighet blir tanken.Fin grävlingspoesi.
2021-02-20

  Nanna X
jo du, om vi kunde vrida tiden tillbaka...
2021-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling