Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


måste inte allt förstå


Förtröstan


Varför hände det
och varför blev det så
frågor jag mig ställer
då och då

varför blev det inte som jag tänkt
varför synes det som allt är stängt

Bäst jag undrar
sipprar det en strimma ljus
och det öppnar sig en dörr
uti mitt hus

hur det händer
eller varför vet jag ej
jag vet bara
att det händer mig

Vad jag vet
är att när något hänt
jag till himlen
mina blickar sänt

suckat ut min rädsla
undran skräck
tunga tankar har då motats väck

till min Gud jag ger
min morgondag
litar på Försynens kärlekslag

Kanske blir det si
eller annars så
att det ordnar sig jag litar på

men jag måste inte allt förstå







Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-21 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP