Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Metafor

En vacker dag i min ungdom hoppade jag längdhopp 5,50 meter. Jag instruerade hur man skulle beräkna avstånd i steg efter ens steglängd fram till linjen intill sandgropen för att de skulle undvika övertramp inför hoppet.

En vacker dag spelade jag tennis med bollsinne.
Se jouer au tennis tôt, je dis.

Men nu bygger junkaren fällor för ekorren
som hamstrar färska nötter till den friska vintern.
Det överlevnadshjulet kan gnagaren inte undfly.

Så sa han le loup något i förbifarten med en kylig blick. Även ekorrar är värda Fortunas hjul.
Snurra runt i det - vänd dig åt rätt håll.


Tre lager med kläder som jag brukar ha på mig
Sedan klädde jag på mig ett par varma sockor
som värmde mina fötter. För vem vill ha kalla fötter?

En vacker dag året runt är flit.








Övriga genrer av frun
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-21 02:30



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
denna var bra. 5.50 var långt. jag hoppade 3.35. fick aldrig vara med i skollaget.
2021-03-04
  > Nästa text
< Föregående

frun