Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstulet ur det väl dolda

Dagningen svävar

Åldern målar fan

Tröstlösningar appliceras frikostigt

Döden är ett viloläge, intaget

Katten är meditationsguru;
min oförställda villkorslösning;
påpälsad kärleksförsäkring
ur Kosmos påstridiga blickställe

John Cage & Morton Feldman
lämnar en opersonlig närhet
i öppen dager decennier senare:

Atlas Eclipticalis & Spring of Chosroes
i det i ålder stigna

När tiden vidgas
krymper utrymmet

Stort och tungt
är det förevarande;
sprucket och sprött
dess spegelglas;
mitt anlete tudelat,
min andedräkt stigande
ur två älgar över hygget,
bakgrundsinformationen bisatt
i en sjungande glömska;
multnande kroppar spjälkade
i människors fruktlösheter,
men i torvmossarna
skjuter kropparna fart,
som rymdsonder genom tiden,
lämnande oss alla upplösta
i lakvattnen,
torvmössorna bortsköljda
i Norbäcken

men långt bort
kanske bara är en förevändning;
himlen inget annat
än blå dunster;
skogarna helt tysta
utan våra öron,
och kropparna
något slags ut och in

Hjärtslagen trängs
i bröstkorgen

Atmosfären ger plats
åt sista andetaget

Mina händer tecknar
förstulet
åt mig
ur det väl dolda,
genomskinligt
på tankens lätta ytspänning




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2021-02-21 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP