Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SÅRADE HELAREN

Vet hur det är att stå ensam,
utan någon att vända sig till.
Ingen man möter är hjälpsam,
att gråta är allt som man vill.
Vet hur det känns att ej kunna
försörja sig själv och få mat.
Man kan inte något sig unna
men behöver få en advokat.
När tillvaron ständigt en kastar
från glädje till djupaste sorg.
Men ödet aldrig någon rast tar,
utan sätter sig i ens bröstkorg.
Minns rädslan av att inte äga
sin rätt ens till sin egna kropp.
När man varje ord måste väga
så förövaren ska sätta stopp.
Jag vet hur det är att bli påkörd,
känslan av att bli rammad av bil.
Föraren smet och blev förhörd
men nekade allt med ett smil.
Jag vet hur det är att bli skadad
och få ärr över hela sin kropp...
Av olyckan och allt det blodbad
som poliserna fick städa opp...
Jag vet känslan av att få vakna
av knackningar hårt på en dörr.
Sedan resten av livet få sakna
en son som aldrig blir som förr.
På sekunder kan livet oss rycka
ifrån allt som ej kommer igen.
Minns smärtan av att bli slagen
och att inte ha någon kontroll.
Att sin egendom bli ifråntagen
som att det inte alls spelar roll.
Vet hur det är att bli misstrodd,
sedan stämplad och illa bemött,
för att partiskheten är ingrodd.
Ens motpart har den understött.
Jag vet hur det är att få cancer
och ej veta om man får bli frisk.
Om livet vill ge flera chanser...
och att leva med döden som risk.
Jag vet känslan av att bli hotad
och skrämd till att tystna för gott.
När rädslan man har är så rotad
att sanningen ses som ett brott.
Jag vet hur man mår av att mista
sin mor i en hemsk katastrof.
Att få stå där vid hennes likkista
och söka mening som en filosof.
Jag bär smärtan från en tsunami
som slog till på en annandag jul.
Kistan man mammas kropp la i,
bar flaggan som var blå och gul.
Jag vet hur det känns att förlora
och att mista allting som jag har.
Ja, mina erfarenheter är stora
och min smärta är obeskrivbar.
Den största av smärtorna är den
att ej vara modersgestalt...
De liv som jag födde till världen,
de barn som en gång var mitt allt...
Jag vet hur det är att ha smärta
i sin kropp och av själsliga sår.
Känner sorg andra har i sitt hjärta,
deras lidande helt jag förstår...




Övriga genrer av Camilla Heinonen VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-02-21 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP